+++ 11. šampionska titula za berlinske albatrose

 

Berlin/Keln. Već tokom tekuće sezone to se na neki način moglo predvideti, ali sada je lepa realnost: košarkaški tim ALBA BERLIN je 11. put šampion Nemačke u košarci.

 

Interzero, novoformirana grupa kompanija u cirkularnoj ekonomiji, kojoj pripada i glavni sponzor i ekološki partner Interseroh+, čestita na trećoj pobedi u šampionatu zaredom.

 

„Uspeli smo da zajedno doživimo 11 pobeda u kupu i 11 pobeda u šampionatu zajedno do sada pored ostalih titula. Ali svaka pobeda i svako prvenstvo su nešto posebno. Zato, u ime Interzero-a, želim da se zahvalim celoj ALBA BERLIN. košarkaškom timu i navijačima za ovu još jednom sjajnu sezonu 2021/22. Činjenica da smo iste nedelje počeli sa Interzerom i da je ALBA BERLIN postala šampion Nemačke dobar je znak za našu novu kompaniju“, kaže dr. Axel Schweizer, akcionar Interzero-a i član nadzornog odbora ALBA BERLIN.

 

Održivost povezuje

 

Naziv Interzero Grupe, koja je nastala neposrednim povlačenjem iz ALBA Grupe, označava inovativno, održivo i upravljanje recikliranjem i reciklažom prilagođeno klijentima. Interzeroova vizija je svet bez otpada.

 

U tom kontekstu, zaposleni i rukovodioci grupe kompanija su posebno ponosni što je sponzorstvo Albatrosa usmereno na klub koji želi da postane najodrživiji košarkaški klub u Evropi do 2025. godine i sebe vidi kao aktivnog društvenog aktera u skladu sa tim. sa ciljevima održivosti UN relevantnim za udruženje.

 

Deklarisani cilj udruženja je, da podrži fizički i mentalno aktivne građane da pomognu u oblikovanju sveta danas i sutra“. Zbog ovog otvorenog pristupa i široke saradnje, ne samo Bundesligaši su najbolji u ALBA BERLIN, već i Bundesligaši i timovi u drugim klasama.

 

Košarka nudi strategije uspeha za kompanije

Schweizer ističe da se uspeh može postići samo u sportu, ali i u poslu, hrabrom vizijom, istrajnošću i pre svega timskom igrom. Košarka sa svojom brzom igrom i sofisticiranim pravilima ponovo je posebno zahtevna u tom pogledu i nudi dobre uzore zaposlenima i menadžerima. Ovo se uklapa u Interzero-ovu dalekosežnu viziju sveta bez otpada. Isto tako, grupa kompanija mora da se kreće agilno na ponekad visoko regulisanim, ali danas izuzetno dinamičnim tržištima. Zato su Interzero i ALBA BERLIN odlični partneri.

 

„Naš sportski uspeh je rezultat snažnog koncepta za mlade talente i dugoročnih, stabilnih partnerstava. Interzero nam takođe daje vredne impulse u pravcu ekološke održivosti i prati nas u međunarodnoj orijentaciji naših programa“, komentariše Marco Baldi, generalni direktor ALBA BERLIN.

 

Interzero će biti glavni sponzor i ekološki partner u narednoj sezoni. Veze treba proširiti sa posebnim osvrtom na ideju održivosti.

 

Priložena fotografija može se slobodno koristiti pod izvorom „Interzero“.