Vodeći evropski pružalac usluga cirkularne ekonomije kompanija Interzero prepoznata po svojoj posvećenosti u postizanju sveta bez otpada: Interzero osvaja nemačku nagradu za održivost 2024

Berlin/Keln. Kao priznanje za svoju sveobuhvatnu posvećenost i pionirska „rešenja za zero waste“, vodeći evropski pružalac usluga reciklaže će dobiti Nemačku nagradu za održivost 2024. u kategoriji „Upravljanje otpadom i industrija reciklaže“. Posvećeni postizanju sveta bez otpada, Interzero i njegovih oko 2.000 zaposlenih vode put ka održivoj budućnosti i svetu u kome vredi živeti, u kome se sirovine sistematski recikliraju, otpad izbegava što je više moguće a prirodni resursi se čuvaju.

„Veoma smo ponosni na ovu nagradu“, rekao je Dr Axel Schweitzer, predsednik i vlasnik Interzero. „Ona nas ohrabruje da nastavimo naše napore u pokretanju kružne transformacije sa velikom odlučnošću i strašću. Ako možete da zamislite, uradite to: Zajedno sa klientima i partnerima, želimo da postignemo zaista održivu cirkularnu ekonomiju kako bismo se efikasnije suprotstavili preopterećenju naše planete. Veliko hvala našim klijentima, partnerima i našem sopstvenom timu.“

Interzero postiže jasno merljive ekološke efekte svojim analognim i digitalnim rešenjima zatvorene petlje i ekološki i ekonomski efikasnom reciklažom sirovina. Naučnici u Fraunhofer UMSICHT ​​istražuju konkretne efekte na klimu i resurse več 15 godina: Prema UMSICHT-ovoj studiji „resurses SAVED by recycling“, upravljanjem oko 2,1 milion tona reciklažnih materijala u zatvorenoj petlji, Interzero je uštedeo više od 8,7 miliona tona primarnih sirovina i izbegao oko milion tona emisije gasova staklene bašte samo u 2022. Prema proračunima koje je napravila Global Footprint Network (GFN), Earth Overshoot Day 2023. bi bio dostignut 7 minuta i 16 sekundi ranije (globalno) ili 4 sata i 20 minuta ranije (u Nemačka) bez napora Interzero-a.

Azijska Interzerova sestrinska kompanija sve više koristi modele zatvorene petlje usvojene iz Nemačke i Evrope kako bi podstakla očuvanje resursa i u Aziji. Društveni angažman kompanije Interzero se takođe fokusira na održivi razvoj, a jedan od primera je dugogodišnje partnerstvo sa košarkaškim klubom ALBA BERLIN. Kao sponzor i ekološki partner, Interzero podržava višestrukog nemačkog šampiona i osvajača kupa da postane vrhunski tim i u pogledu održivosti. I to takođe radi uspešno: ALBA BERLIN je  nominovana za poslednju rundu ovogodišnje Nemačke nagrade za održivost u kategoriji sportskih poslova.

16. Nemačku nagradu za održivost zajednički dodeljuju Savezno ministarstvo za životnu sredinu, Udruženje nemačkih privrednih i industrijskih komora (DIHK) i VVF kompanijama koje vode put ka održivoj transformaciji. Svečana dodela nagrada biće održana 23. novembra 2023. godine u Dizeldorfu.